Over Matthijs

matthijs-visscher-garrels-orgel-maassluisMatthijs Visscher (1983) studeerde na orgellessen in zijn kinderjaren bij Evert van der Veen en Herman van Vliet en Chiel Jan van Hofwegen. Ook volgde hij pianolessen. Sinds 2001 studeert Matthijs orgel bij Jan Raas (voormalig docent aan het Utrechts conservatorium). Bij Jan Raas wordt een breed orgelrepertoire behandeld (van oude muziek tot laat-romantische muziek, met af en toe een knipoog naar moderne / hedendaags repertoire). Speciale aandacht heeft de Frans-symfonische orgelmuziek.

Matthijs doet sinds zijn jeugd mee aan orgelconcoursen. Zijn spel werd 9 keer gewaardeerd met een prijs. In zijn tienerjaren behaalde hij prijzen tijdens diverse edities van een jeugdorgelconcours. In 2016 won hij de 1e prijs en de Publieksprijs op het Groninger Orgelconcours, dat jaar gehouden in Farmsum. Ook won hij in 2010, 2011, 2012 en 2013 prijzen op het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis (tweemaal de 2e prijs en tweemaal de 3e prijs).

Matthijs is organist in 2 kerken (de Dorpskerk van Scherpenzeel waar een prachtig Adema-orgel uit 2008 staat en de Hervormde Gemeente, PKN, in Garderen). Ook geeft hij met enige regelmaat concerten, plaatst hij video’s van zijn spel op Youtube en doet hij mee aan concoursen.

Het muzikale spectrum van Matthijs reikt van muziek vóór de tijd van Bach (Böhm, Buxtehude, etc.) tot aan hedendaagse muziek. Matthijs vindt het belangrijk om behalve orgelmuziek ook te luisteren naar andere muziek (bijvoorbeeld vocaal, orkestraal, piano). Dit verbreedt het gezichtsveld en kan een ander perspectief geven op orgelmuziek.

In het dagelijkse leven is Matthijs werkzaam als Businessmanager / Recruiter bij Aatop ICT, een werving-  & selectiebureau voor ICT Professionals.